Građani za Europu otvaraju poligon za diskusiju o aktuelnim temama iz procesa europskih integracija

Proces europskih integracija važan je za svakog pojedinca u Bosni i Hercegovini, što se posebno aktueliziralo pristupanjem susjedne Hrvatske Europskoj uniji, 01. Jula 2013.  Građani, privrednici, turisti i svi drugi koji ovih dana putuju van države, susreću se sa brojnim posljedicama višegodišnjeg stagniranja  Bosne i Hercegovine u napredovanju prema europskoj zajednici. Kako bi omogućili građanima  neposredno i argumentirano reagovanje koji se odnosi na njihovu vlastitu ulogu i odgovornost u društvu, inicijativa Građani za Europu otvara  web forum za sve one koji žele da se njihov glas čuje u procesu europskih integracija.

Web stranica www.gradjanizaeuropu.ba pruža osnovne podatke u napretku u tri sektora koji su od iznimne važnosti za svakog pojedinca: Rad i zapošljavanje, Ruralni razvoj i poljoprivreda te Energija i okoliš.   Putem web stranice, građani će moći da sudjeluju u procesu zagovaranja za prioritetne pomake i da traže veću odgovornost donosilaca odluka.

Inicijativa Građani za Europu

 
Komentari

Još nema komentara.

 

Inicijativa Građani za Evropu je finansirana od strane SIDA-e i podržana od Ureda Specijalnog predstavnika EU u BiH, do novembra 2013. godine. Sve aktivnosti koje provodi Mreža i njene članice nakon ovog perioda ne reflektuju oficijelno stanovište EU. Odgovornost za informacije i stavove iznesene pripada članicama Mreže.