Nista od normalnog napretka

Homepage Forumi Ruralni razvoj i poljoprivreda Nista od normalnog napretka

Ova tema ima 0 replies, i 1 glas, i zadnji put osvježena  drazenko prije 4 years, 10 months.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Autor
  Poruke
 • #2599

  drazenko
  Participant

  Svjedoci smo da naši političari i dalje neće normalno društvo. Ovih dana su izričiti da neće da prihvate ranije dogovorena načela. Što se tiče poljoprivrede ne trebamo se zanositi da će doći do dogovora do 01.10.
  Ono što je naša jedina nada da i EU ostaje dosljedna i ne popusti oko odobravanja sredstava za IPA fondove. Proizvođači mlijeka su već u teškoj poziciji, iako imamo izjave pojedinaca koji tvrde da nema smanjenja proizvodnje mlijeka, a do kraja godine će sigurno doći do još većih problema. Ništa nije učinjeno oko uspostavljanja normalnih okolnosti za dolazak FAO inspekcije. Ova godina je izgubljena, a i značajna novčana sredstva od izvoza. Bojim se da će mljekarska industrija dospjeti u velike probleme.
  Nakon njih slijede ostali proizvođači.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.

 

Inicijativa Građani za Evropu je finansirana od strane SIDA-e i podržana od Ureda Specijalnog predstavnika EU u BiH, do novembra 2013. godine. Sve aktivnosti koje provodi Mreža i njene članice nakon ovog perioda ne reflektuju oficijelno stanovište EU. Odgovornost za informacije i stavove iznesene pripada članicama Mreže.